De ce este primăvara un moment ideal să pierzi în greutate?

De ce este primăvara un moment ideal să pierzi în greutate?

Adoptarea unui stil de viață mai sănătos și pierderea în greutate sunt obiective ce pot fi încurajate de motivația sosirii primăverii.

Simona Cazanescu
De ce este primăvara un moment ideal să pierzi în greutate?

Primăvara este un anotimp al reînnoirii și recăpătării energiei, transformând-o în timpul perfect de a lăsa în urmă iarna și a porni într-o călătorie de pierdere în greutate. Pe măsură ce zilele devin mai lungi și vremea devine mai blândă, cel mai probabil este că te vei simți mult mai motivat în această perioadă să setezi noi obiective și, de ce nu, să îmbrățișezi un stil de viață mai sănătos.

Această doză în plus de motivație pentru transformarea către o variantă mai bună a ta conduce, adesea, la o intensificare a eforturilor de a pierde în greutate în lunile de primăvară față de restul anului. Cu toate acestea, navigarea pe această cale poate fi, uneori, o provocare, iar în sprijinul unui stil de viață sănătos îți pot veni suplimente cheie eficiente.

Citește mai departe pentru a afla cum poți avea un proces de pierdere în greutate cât mai sănătos și eficient și, totodată, de ce primăvara este un moment excelent în care să pui în aplicare un astfel de obiectiv.

De ce pierderea în greutate este benefică primăvara

Motivația sezonieră

În urma unor studii asupra intenției de slăbire în rândul populației generale, s-a identificat faptul că dieta se intensifică în special în sezonul primăverii. Mai precis, un studiu a constatat că 30% dintre mențiunile pe rețelele de socializare legate de dietă au avut loc primăvara, urmând toamna și mult mai puțin vara și iarna.

Acest lucru indică faptul că există o motivație psihologică sau, mai bine spus, o "motivație sezonieră" pentru a implementa ajustări ale dietei și stilului de viață în general în lunile de primăvară. Odată cu senzația de nou început oferită de primăvară, mentalitatea ta se orientează către îmbunătățire.

Pregătirea pentru vară

Același studiu citează faptul că intensificarea dietei de primăvară este probabil influențată și de îngrijorările și nemulțumirea față de de aspectul corpului și dorința de îmbunătățire a acestuia până la sosirea verii.

Deși această motivație intrinsecă este adesea validă și prezentă într-un mare procent din populație, nu ar trebui să primeze. În schimb, motivația ar trebui întotdeauna orientată către o schimbare în bine ghidată de sănătate și, abia secundar, de aspectul fizic.

Totuși, acest impuls motivațional natural al sezonului primăverii, fie că vine dintr-o dorință de îmbunătățire a aspectului, a sănătății sau a ambelor aspecte, poate ajuta semnificativ la inițierea și menținerea eforturilor de pierdere în greutate. Tocmai de aceea, trebuie profitat de un astfel de impuls și adoptată o mentalitate orientată către prevenție și focusată asupra unui corp sănătos și, secundar, cu un aspect dorit de fiecare în parte.

Rolul suplimentelor în pierderea în greutate primăvara

Controlul nivelurilor glicemiei

Avea Stabiliser este un supliment ce nu înlocuiește și nici nu modifică dieta, însă poate influența în mod pozitiv efectele acesteia, oferindu-ți un control superior asupra nivelului glicemic.

Unul dintre ingredientele cheie din Avea Stabiliser este berberina. Aceasta a beneficiat recent de o mare atenție din partea cercetării medicale și, astfel, s-a dovedit că ajută la scăderea nivelurilor glicemice și îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Menținerea unor nivele adecvate ale glicemiei este extrem de importantă atât pentru sănătatea generală, cât și pentru o pierdere în greutate eficientă. Acest fapt se datorează impactului pe care îl au creșterile și scăderile glicemiei asupra senzației de foame, poftelor alimentare și încetinirii metabolismului.

Prin încorporarea berberinei prin intermediul unui supliment precum Avea Stabiliser, vei putea controla mai bine răspunsul glicemic în timpul unei diete în această primăvară și, astfel, vei obține un efect sinergic ce te va sprijini în călătoria către un stil de viață mai sănătos.

Susținerea gestionării greutății

Avea Stabiliser conține un alt ingredient extrem de interesant numit Reducose®, care este, de fapt, un extract natural din frunze de dud alb. Acesta inhibă absorbția bruscă a carbohidraților cu până la 40%. Astfel, poate acționa într-un mod sinergic cu dieta pe care o adopți și, totodată, îți dă opțiunea de a avea o alimentație mai puțin restrictivă.

În plus, Reducose® reduce caloriile provenite din glucoză și "transformă alimentele cu indice glicemic ridicat în alimente cu indice glicemic scăzut, accelerând metabolismul și ajutând organismul să intre în modul de ardere a grăsimilor.

Astfel, dacă dorești să ai o dietă cât mai eficientă în această primăvară și să pierzi în greutate fără a avea o alimentație extrem de limitată, acest supliment îți poate veni în ajutor și îți poate oferi, la rândul său, un plus de motivație.

Diminuarea poftelor alimentare și creșterea sațietății

Pe lângă berberină și Reducose®, Avea Stabiliser conține un al treilea ingredient cheie, care este picolinatul de crom.

Acest mineral este regăsit într-o formă mult mai biodisponibilă și are potențialul de a crește sensibilitatea la insulină și a optimiza metabolismul glucozei. Astfel, poate contribui la reducerea senzației de foame și a poftelor alimentare.

De asemenea, Reducose® poate crește senzația de sațietate după masă. Având ingrediente care suprimă în mod natural apetitul și poftele alimentare, în timp ce promovează senzația de sațietate, te poate ajuta să respecți o dietă cu un număr controlat de calorii și bogată în nutrienți necesari în sezonul primăverii.

Combinând berberina, Reducose® și picolinatul de crom, Avea Stabiliser oferă o abordare multiplă și holistică pentru a susține pierderea sănătoasă în greutate de-a lungul lunilor de primăvară și a menține acest efect pe termen lung.

În concluzie, pierderea în greutate în lunile de primăvară poate fi o experiență mai bună decât atunci când este pusă în aplicare în restul anului. Cu ajutorul motivației care vine odată cu schimbarea anotimpurilor și sprijinul unui supliment eficient precum Avea Stabiliser, poți începe călătoria către un stil de viață mai sănătos și o pierdere în greutate mai eficientă și mai ușor de obținut. Astfel, profită de oportunitatea de reînnoire în această primăvară și pornește pe un drum mai sănătos!

Înapoi la blog