Susține longevitatea cu ajutorul acestor suplimente

Susține longevitatea cu ajutorul acestor suplimente

Stilul de viață este baza unei vieți îndelungate și sănătoase. Suplimentele pot acționa în mod sinergic cu acesta, promovând longevitatea.

Simona Cazanescu
Susține longevitatea cu ajutorul acestor suplimente

Pe măsură ce speranța de viață este în continuă creștere, la fel este și preocuparea pentru o viață cât mai îndelungată și sănătoasă. În timp ce îmbătrânirea este un proces inevitabil, studiile actuale sugerează impactul pe care îl are stilul de viață în susținerea îmbătrânirii sănătoase și în prelungirea duratei de viață. În timp ce dieta, exercițiile fizice, somnul și răspunsul la stres sunt deja factori bine-cunoscuți pentru potențialul lor efect benefic asupra longevității, un alt subiect de interes îl reprezintă micronutrienții și efectul sinergic pe care îl are administrarea acestora în combinație cu restul factorilor.

Citește mai jos mai multe informații și află ce suplimente pot fi de ajutor în călătoria ta către o viață îndelungată și sănătoasă.

Suplimentele și longevitatea

Printre diverșii nutrienți care au atras atenția prin proprietățile lor potențiale de promovare a longevității se numără vitaminele, mineralele și alți compuși bioactivi, cunoscuți sub denumirea colectivă de "suplimente ale longevității".

Această denumire provine dintr-un concept numit "teoria triajului", care evidențiază faptul că, în perioadele predominate de un deficit al unor nutrienți, organismul redistribuie în mod strategic resursele disponibile pentru a prioritiza funcțiile de bază pentru supraviețuirea imediată. Prin urmare, procesele pentru sănătatea pe termen lung și longevitate pot fi sacrificate.

Prin optimizarea aportului anumitor vitamine, minerale, dar și altor nutrienți, se poate promova o viață îndelungată și sănătoasă.

Vitamine și minerale esențiale organismului care susțin longevitatea

În timp ce unele vitamine și minerale sunt recunoscute în primul rând pentru rolurile lor în funcțiile de bază ale organismului, mai multe studii sugerează că mulți dintre acești nutrienți esențiali au, de asemenea, roluri importante în promovarea longevității.

Vitamina D

În jur de un miliard de persoane din lume au deficiență de vitamina D, în timp ce 50% din populația lumii suferă de o insuficiență a acesteia.

Vitamina D reglează o multitudine de procese, de la absorbția calciului și sănătatea osoasă la funcția imunitară și expresia genică. Deficiența de vitamina D a fost asociată cu un risc crescut pentru apariția unor afecțiuni legate de vârstă, precum bolile cardiovasculare, diabetul, neoplaziile și declinul cognitiv.

În timp ce îngrijorările privind toxicitatea unei supra administrări au descurajat în trecut suplimentarea cu vitamina D, dovezi recente sugerează că menținerea nivelurilor optime prin suplimentare ar putea reduce riscul de boli legate de îmbătrânirea accelerată și ar putea susține longevitatea generală.

Acizii grași Omega-3 (DHA și EPA)

DHA și EPA sunt doi compuși cu roluri critice în sănătatea creierului și a sistemului cardiovascular, susținând funcția neuronală și reducând riscul de evenimente cardiovasculare. Pe de altă parte, niveluri scăzute ale acestora au fost asociate cu scurtarea accelerată a telomerelor.

Suplimentarea cu ulei de pește bogat în DHA și EPA a demonstrat încetinirea scurtării telomerelor, îmbunătățind funcția cognitivă și reducând riscul de boli legate de vârstă.

Magneziu

Magneziul joacă un rol vital într-o multitudine de procese, printre care și repararea ADN-ului și obținerea energiei.

Totuși, 15-20% din populația lumii este deficientă în magneziu. Deficiența de magneziu a fost asociată cu un risc crescut de cancer, boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Optimizarea aportului de magneziu prin suplimentare ar putea susține sănătatea cardiovasculară, îmbunătăți capacitatea de reparare a ADN-ului și ar putea prelungi potențial durata de viață sănătoasă.

Avea Essentials

Avea Essentials reprezintă un supliment nutrițional complet, ce combină ingrediente esențiale pentru o stare de sănătate optimă.

Fiecare component aduce diferite beneficii ce contribuie la efectul final:

  1. Vitamina D3 din licheni (Vitashine™) - joacă un rol cheie în absorbția calciului și menținerea sănătății osoase și a sistemului imunitar;
  2. Vitamina K2 MK-7 - favorizează ajungerea calciului la nivelul oaselor și dinților și îndepărtarea acestuia din țesuturile moi;
  3. Zincul picolinat - asigură o absorbție superioară a zincului, mineral esențial pentru funcția imunitară, vindecarea leziunilor, dar și numeroase alte procese metabolice;
  4. Magneziul bisglicinat - este o formă biodisponibilă a magneziului, micronutrient implicat în peste 300 de reacții enzimatice;
  5. Life's®OMEGA - o sursă vegană sustenabilă de acizi grași Omega-3 din ulei de alge, cu un raport optim DHA:EPA 2:1, esențiali pentru sănătatea cardiovasculară, funcția cognitivă și dezvoltarea și funcționarea creierului.

Astfel, Avea Essentials furnizează un spectru larg de nutrienți indispensabili, adesea dificil de obținut doar din alimentație, pentru a susține numeroase funcții ale organismului și a crește durata de viață sănătoasă.

Nutrienți axați pe susținerea longevității

Nicotinamida mononucleotidă (NMN)

Fiind un precursor al NAD+, NMN este crucial pentru metabolismul energetic celular și repararea ADN-ului. Pe măsură ce nivelurile de NAD+ scad odată cu înaintarea în vârstă, suplimentarea cu NMN poate ajuta la creșterea nivelurilor de NAD+, susținând sănătatea și energia celulară generală.

Resveratrolul

Acest polifenol este renumit pentru proprietățile sale antioxidante și potențialul de a imita efectele benefice ale unei restricții calorice. Resveratrolul poate ajuta, astfel, la reducerea riscului anumitor afecțiuni și poate contribui la promovarea longevității.

Coenzima Q10 (CoQ10)

Coenzima Q10, nutrient regăsit în mod natural în carne și pește, joacă un rol vital în producția de energie și acționează ca un puternic antioxidant. În plus, susține sănătatea inimii și poate reduce riscul bolilor cronice, susținând o viață îndelungată și sănătoasă.

Colagenul

Colagenul este proteina cheie pentru integritatea pielii, articulațiilor și oaselor, iar nivelurile acestuia scad odată cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, suplimentarea ajută la menținerea integrității structurale, susține elasticitatea pielii și reduce semnele îmbătrânirii.

Collagen Activator este un supliment avansat, care activează sinteza de colagen. Formulat conform studiilor recente, ingredientele sale cheie includ:

  1. Colgevity™ - este un compus patentat, precursor de colagen; compoziția sa unică, formată din aminoacizii glicină, prolină și hidroxiprolină, constituie blocurile de bază ale fibrelor de colagen;
  2. Calciul AKG - implicat în producția de colagen; sprijină sănătatea mitocondriilor, reduce inflamația și contribuie la atenuarea îmbătrânirii; forma de calciu din acest compus asigură o biodisponibilitate ridicată;
  3. Extractul de suc de fructe acerola - constituie o sursă excelentă de vitamina C biodisponibilă; stimulează producția naturală de colagen, menține integritatea rețelei de colagen și întărește sistemul imunitar;
  4. Astaxantina - este un pigment roșu, puternic antioxidant, prezent în alge; reduce stresul oxidativ, inflamația și daunele UV asupra pielii, stimulând producția de colagen.

Vitamina C

Găsită natural în fructe și legume, vitamina C contribuie la formarea colagenului, susține funcția sistemului imunitar și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Este, astfel, esențială nu doar pentru menținerea sănătății generale, ci și pentru menținerea unui aspect mai tânăr.

În concluzie, pe măsură ce înțelegerea relației complexe dintre micronutrienți și longevitate evoluează, conceptul de "vitamine ale longevității" continuă drumul deja promițător către promovarea longevității. Prin optimizarea aportului de vitamine esențiale, minerale, dar și altor compuși bioactivi, se pot atenua semnele îmbătrânirii accelerate, crescând, astfel, durata de viață sănătoasă.

Înapoi la blog