Îmbunătățește-ți sănătatea cu teste de vitamine și micronutrienții de la Biogena

Îmbunătățește-ți sănătatea cu teste de vitamine și micronutrienții de la Biogena

Guido Axmann
Îmbunătățește-ți sănătatea cu teste de vitamine și micronutrienții de la Biogena

Îngrijirea sănătății devine tot mai personalizată. Este vorba despre înțelegerea unicității corpului tău și adaptarea unui plan de sănătate care să răspunde nevoilor tale specifice. O parte crucială a acestui proces implică testarea nivelului de vitamine.

Testarea nivelului de vitamine este esențială pentru a te asigura că ai un echilibru optim de nutrienți pentru nevoile corpului tău. Aceasta ajută la identificarea deficiențelor sau a exceselor, permițându-ți să iei decizii informate și să iei măsuri adecvate pentru a-ți susține sănătatea și bunăstarea generală.

La FOLK, credem într-o abordare personalizată a sănătății. Prin adaptarea aportului de suplimente la cerințele tale individuale, nu vei consuma nimic de care corpul tău nu are cu adevărat nevoie. Aceasta este esența sănătății personalizate - abordarea nevoilor tale nutriționale unice pentru a-ți susține bunăstarea generală.

Efectul pozitiv al nivelurilor optime de vitamina D

Deficiențele de vitamina D sunt larg răspândite, afectând 91,4% din populație. Cercetările recente dezvăluie că acest hormon interacționează cu toate celulele, având impact asupra sănătății cardiovasculare, bunăstării mentale și calității somnului. Nivelurile optime reduc riscul evenimentelor cardiovasculare și îmbunătățesc sănătatea mentală. În ciuda recomandărilor oficiale, mulți oameni încă nu ating aceste niveluri, subliniind necesitatea de a aborda această problemă pentru o a avea o sănătate mai bună.

Deficiențele de vitamina D în Europa:

  • 91,4% sub intervalul optim (<100 nmol/l sau <40 ng/ml)
  • 81% insuficient aprovizionați (<75 nmol/l sau <30 ng/ml)

Oamenii de știință au contestat credința de mult timp acceptată că vitamina D joacă un rol doar în sănătatea oaselor. S-a descoperit că acest hormon interacționează cu aproape toate celulele din corpul uman, iar deficiențele sunt asociate cu diverse probleme de sănătate. Problemele cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul, depresia și îmbătrânirea nesănătoasă au fost toate legate de nivelurile scăzute de vitamina D.

Studiile au găsit corelații între deficiența de vitamina D și sănătatea cardiovasculară, bunăstarea mentală și calitatea somnului. De exemplu, persoanele cu niveluri optime de vitamina D au un risc mai mic de evenimente cardiovasculare comparativ cu cele cu deficiențe. Nivelurile adecvate de vitamina D pot duce și la o îmbunătățire a sănătății mentale, inclusiv o dorință de viață mai mare, anxietate redusă și stres diminuat. În plus, s-a observat o calitate mai bună a somnului și o scădere a problemelor legate de somn.

În ciuda capacității corpului de a produce vitamina D prin expunerea la soare, o parte semnificativă a populației din Europa are o deficiență a acestui hormon. Studiul Biogena Good Health a constatat că 91,4% dintre participanți aveau niveluri suboptimale de vitamina D, cu 81% clasificați ca deficienți. Chiar și printre cei care respectă recomandările oficiale pentru aportul de vitamina D, obținerea nivelurilor optime nu este garantată.

Deficiențele critice au fost în special prevalente printre persoanele mai tinere, afectând un procent semnificativ atât de femei, cât și de bărbați. Deși persoanele mai în vârstă au avut o acoperire mai bună datorită suplimentării mai frecvente, o proporție considerabilă a rămas în intervalul de deficiență.

Nivelurile optime de vitamina D sunt asociate cu:

  • 29% mai multă protecție pentru inimă
  • 25% mai multă echilibru psihic și încredere sporită
  • 11,1% mai multă vitalitate
  • 9% mai multă protecție împotriva stresului
  • 5,7% un somn mai odihnitor
  • 11,6% un somn mai bun pe parcursul nopții

Fă un test și descoperă nivelul vitaminei D din corpul tău.

Este crucial să îți testezi nivelurile de vitamina D pentru a determina dacă faci parte din uimitorul procent de 91,4% dintre persoanele cu deficiențe. Nivelurile de vitamina D variază în mod natural pe parcursul anului, iar în timpul iernii, expunerea la soare este insuficientă pentru ca corpul să producă cantități adecvate. Corpul se bazează pe vitamina D stocată din expunerea la soare din timpul verii, iar dacă acestea sunt scăzute, există un risc mai mare de a ajunge la niveluri de deficiență până în toamnă. Testându-ți nivelurile, poți evalua dacă ai suficientă vitamina D stocată pentru a dura pe parcursul iernii sau dacă este necesară suplimentarea pentru a menține nivelurile optime pentru sănătatea generală.

Cu testul de vitamine de la FOLK, ai soluția optimă pentru a evalua nivelul tău de vitamina D. Acesta îți permite să îți verifici cu ușurință nivelurile de vitamina D din confortul propriei case. Dar asta nu e tot - testul nostru complet de vitamine de acasă analizează simultan cinci biomarkeri vitali, oferindu-ți cea mai precisă imagine a stării nutrienților din corpul tău.

Înțelege mai bine potențialul corpului tău cu ajutorul Testului de Vitamine FOLK

Testul de Vitamine FOLK acoperă o gamă extinsă de nutrienți esențiali, inclusiv vitamina B12, acidul folic, vitamina D, vitamina E și Q10. Examinând acești markeri cheie, obții informații valoroase despre profilul tău general de vitamine și poți lua măsuri țintite pentru a îmbunătăți bunăstarea ta.

După ce plasezi comanda, îți vom trimite un set de teste cu toate materialele de care ai nevoie pentru a efectua testul acasă, cu materialele corecte și instrucțiuni. Monstra va fi apoi trimisă într-un plic la laboratorul nostru pentru analiză.

Procesul este simplu: o înțepătură nedureroasă de deget colectează un mic eșantion de sânge, care este apoi depus cu grijă într-un tub furnizat. Amintește-ți, este cel mai bine să efectuezi testul dimineața pe stomacul gol. Odată ce ai finalizat testul, trimite simplu eșantionul la laboratorul nostru acreditat pentru analiză. Ne ocupăm noi de transport, astfel încât tu să te poți concentra pe sănătatea ta.

După ce laboratorul finalizează analiza, vei primi rezultatele tale complexe în format digital, dându-ți puterea de a lua decizii informate despre sănătatea și nutriția ta.

Biogena: micronutrienți personalizați pentru o stare de bine optimă

Oferta de micronutrienți de la Biogena oferă o abordare unică pentru optimizarea sănătății tale. După ce primești rezultatele testului tău personalizat, poți alege cu încredere suplimentele care se aliniază perfect cu nevoile tale specifice. Consultanții noștri de sănătate sunt aici pentru a-ți oferi orientare de specialitate și recomandări personalizate bazate pe rezultatele testului tău. Ne-am angajat să te susținem în călătoria ta către o sănătate și o bunăstare mai bună.

Ca unul dintre cei mai importanți producători de substanțe pure din Europa, Biogena se distinge prin angajamentul său față de calitatea excepțională a suplimentelor alimentare. Cu Biogena ca partener de încredere, poți fi sigur că alegi dintre cele mai bune din industrie.

Opțiuni de Suplimente Biogena (personalizate, bazate pe rezultate):

 

Surse

Biogena Good Health Study: Vitamin D, Results of Europe’s most comprehensive study on micronutrients, health & well-being, Michael Wäger, Michael Kohlberger, Barbara Fäth-Neubauer, Natalie Lebner, Georg Hofstätter, Julia Bintinger, Ines Schachenhofer, Margit Weichselbraun, Max Werth, Markus Schauer, Albert Schmidbauer

Înapoi la blog